maanantai 12. helmikuuta 2018

#3 Uusi aloitus ja talli asiaa

Uusi aloitus olisi nyt varmaan paikallaan.
Blogin ylläpitäminen vaatii paljon aikaa, ja jaksamista kirjoittaa sopivan pituisia, kiinnostavia tekstejä.
Tästä syystä, päivitämme Instagramia paljon aktiivisemmin kuin blogia, mutta nyt ajattelin, että olisi varmaan aika paneutua tarkemmin tähän blogin pitämiseen.
Tämän postauksen ydinasia, voisi olla talli ja se ,että mikä on juuri itselle ja hevoselle sopiva tallipaikka.
Tallipaikka, on yksi iso kysymys hevosta hankittaessa, kaikilla on omat kriteerinsä millasella talilla haluaa olla ja haluaa hevosensa asuvan.
Yleisiä kysymyksiä ovat, yksityistalli vai ratsastuskoulu, Maneesi vai ei, Minkälainen tallihenki, Hevosten hoitoon liittyvät kysymykset, Entäs sitten minkälaiset ihmisille tarkoitetut tilat ovat, tallipaikan hinta, kysymyksiä on monenlaisia aivan laidasta laitaan.


Itse pidän etusijalla hyvää hevosen hoitoa, ja mielestäni kaikkien olisi syytä tallipaikkaa etsittäessä kiinnittää eniten huomiota hevosen hyvään hoitoon. Talliporukka on myös hyvin ratkaiseva tekijä, eihän kukaan halua olla tallilla, jossa kuulee seläntakana puhuttavan perättömiä juttuja?


Entäs oletko valmis tekemään tallitöitä, jokaisen viihtyvyyden eteen? Jos et, kannattaa etsiä talli, jossa sinun ei tarvitse tehdä tallitöitä.
Mielestäni kaikki tallityöt kuulvat, myös hevosenomistajalle, vaikka hevonen olisikin täysihoitotallilla, on tallitöissä auttaminen, myös hyviin käytöstapoihin kuuluvaa.


Maneesi vai ei?
Maneesissa olisi tietenkin mukavempaa ratsastaa kuin ulkona säänarmoilla, mutta täytyy muistaa että ratsastus on ulkolaji, eikä maneesi ole välttämätön.
Mielestäni maneesi on plussaa mutta pärjäämme kyllä ilmankin.


Tallipaikan hinta-laatu suhde on myös ratkaiseva tekijä, kaikilla kun ei välttämättä ole varaa maksaa melkein 1000€ kuukaudessa hevosen tallipaikasta, kun menoja on muitakin.
Olisihan se ihan älyttömän hienoa olla tallilla missä on iso ja hieno maneesi ja kaikki mukavuudet, mutta se ei ole mahdollista ainakaan meidän osalta.


Rilla on tallilla, mikä on parasta mahdollista meille. Kaikki mitä haluamme on siellä, mukava talliporukka, hevosten mahtava hoito, oma kenttä, ja tässä lähellä järjestetään myös kilpailuja.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti